Kotisivu | Yhteys

Info:

• Näille sivuille kerätään tietoa ajankohtaisista asioista Riuttala-Mustajoki kyläyhdistyksessä.
•  Tapahtumat, retket ja talkoot sivuilla on tarkemmat tiedot ko. asioista.

Facebookista löydät myös ajankohtaiset asiat sekä tunnelmat ja kertomukset asioista.

Klikkaa alta Facebook -sivuillemme!

Yhteystiedot:

Riuttala-Mustajoen kyläyhdistys ry.
Y-tunnus: 25444783
Mäntysaarenraitti 17
38600 LAVIA
0400-527153

 

R iuttala-Mustajoen kyläyhdistys ry:n Ajankohtaista -sivu. Tältä sivulta näet ajankohtaisista asioista suppeamman tiedon, mutta otsikosta on linkki oikealle sivulle, mistä näet tarkemmat asiatiedot. Arkistosta löydät jo menneet asiat listattuna, mm. vanhat Lavian tiedotuslehdet. Tavataan aina Mettämatkan laavulla kun tarvetta on!

Ajankohtaista

 

• Lavian tiedotuslehti
Lavian tiedotuslehti Joulukuu 2018. Julkinen tiedote kaikkiin koteihin. Käy lukaisemassa
Lataa Lavian tiedotuslehti Joulukuu 2018 tästä.

 

• Riuttala-Mustajoen kylätalohanke II
Riuttala-Mustajoen kylätalohanke etenee
Työt kyläyhdistyksen tontilla oli tarkoitus aloittaa heti keväällä. Ensimmäinen talkoopäivä oli 11. huhtikuuta 2018, jolloin rakennuspaikalta poistettiin puusto ja aluetta siivottiin. Vastaava työnjohtaja RI Joni Kaasalainen oli tehnyt rakennustöiden aloitusilmoituksen Porin rakennusvalvontaan jo maaliskuun 29. päivä. Rakennuksen paikan ja korkeusaseman merkitsemisen olin tilannut Porinasta ja hoitanut muitakin rakentamiseen liittyviä asioita. LVI- ja kvv-työt hoitaa Kankaanpään Lämpöpalvelu Seppälä Ky ja Hannu Seppälä toimii näiden töiden vastaavana työnjohtajana.

Kaivuutyöt alkoivat huhtikuun lopussa. Markku ja Jouko Viitala tekivät vesiliitännän ja kaivoivat perustukset. Salaojat, tarvittavat putket ja kaivot asetettiin paikoilleen. Tontilla oli määrätty tehtäväksi rakennustapatutkimus maaperäkaivauksineen, jota ei osattu ennakoida. Siinä määriteltiin mm. anturan mitat ja raudoituksen määrä.

Työt kylätalon tontilla ovat edenneet suunnitellusti ja antura on valettu. Sokkeli on tehty valuharkoista, raudoitettu ja valettu sekä eristetty. Vaikka monia töitä vielä onkin tehtävänä ennen kuin hirsikehikkoa päästään kokoamaan, ovat työt edenneet hyvin. Finnlamelli Oy:n hirsitalotoimitus tuli sovittuna päivänä. Toinen toimituserä saapuu tontille lähipäivinä. Kapillaarikiven ja muun tarvittavan murskeen on ajanut Kyösti Tuomola Jussi Lehtiniemen Välinevankalliolta. Betonin on toimittanut Parkanon Betoni Oy

Kylätalohankkeessa työnjohtajina toimivat Vesa Perämaa ja Ari Kuusiranta. Työturvallisuusasioista ja huollosta vastaa Hannu Haapala. Työturvallisuudesta ei saa tinkiä rakentamisen missään vaiheessa. Pääemäntänä talkoolaisten ruokailujen järjestämisessä toimii Eila Malinen usean muun henkilön avustaessa.

Talkoolaisia omasta kylästä ja muualta on osallistunut sopivasti. Alkuvaiheen työt ovat olleet sellaisia, että suuremmalle määrälle ei välttämättä ole ollut tarvettakaan. Tästä eteenpäin töitä riittää isommallekin joukolle. Tulevalle viikolla päästään hirsikehikon kokoamiseen. Lauantaina 9. kesäkuuta jatketaan sitten suuremman talkooporukan kanssa. Tällöin sopivia töitä löytyy koululaisillekin, jotka tarkkoina löytävät oikeat hirret varmemmin! Hirsikehikkoa kootessa on kuitenkin aina huomioitava vallitseva säätila.

Toukokuussa on ollut kauniita aurinkoisia päiviä ja lämpöä on riittänyt. Toivottavasti alkanut kesä jatkuu samanlaisena, vaikka sadettakin aina silloin tällöin tarvittaisiin

Pauli Kuusiranta
Riuttala-Mustajoen kyläyhdistys ry, pj.

Menneet ajankohtaiset:

• Lavian tiedotuslehti
Lavian tiedotuslehti Syyskuu 2018. Julkinen tiedote kaikkiin koteihin. Käy lukaisemassa
Lataa Lavian tiedotuslehti Syyskuu 2018 tästä.

• Riuttala-Mustajoen kylätalohanke II
Vanhemmat artikkelit kylätalohankkeesta löydät Arkistosta <- Klikkaa!

• Lavian tiedotuslehdet
Vanhemmat Lavian tiedotuslehdet löydät Lavian tiedotuslehdet -arkistosta <- Klikkaa!