Kotisivu | Yhteys

Info:

• Näille sivuille kerätään yleistä tietoa Riuttala-Mustajoki kylistä ja kyläyhdistyksestä.

Kylälehti:

Riuttala-Mustajoen kylälehti 2017 on ilmestynyt. Sitä on myynnissä Lavian PopPankissa, Kodin Tarvike Erja Huhdanmäellä (posti), Mintunlehdessä sekä hallituksen jäsenillä. Lehden hinta on 10 €. Tilauksen voi jättää myös näiden sivujen palautelomakkeella tai fb:n sivulla yksityisviestinä tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin. Postitse lähetettynä hintaan lisätään toimituskulut 2 €

Yhteystiedot:

Riuttala-Mustajoen kyläyhdistys ry.
Y-tunnus: 25444783
Mäntysaarenraitti 18
38600 LAVIA
0400-527153

Sää Riuttala -Mustajoessa

R iuttala-Mustajoen kyläyhdistys ry:n tietoa -sivu. Kyläyhdistyksemme toimii kyliemme parhaaksi yhteistyössä asukkaiden, yhteisöjen, yritysten, kaupungin, seurakunnan ja muiden alueen kylien kanssa. Kyläyhdistyksemme järjestää tapahtumia ympäri vuoden, toivottaa uudet asukkaat tervetulleeksi kylälle sekä ottaa tarvittaessa kantaa kylää koskeviin asioihin. Pyrkimyksenämme onkin tarjota puitteet kaikenlaisille toiminnoille: lapsiperheille, eläkeläisille, luonnonystäville ja muille. Talkooväki, toiminnan eläminen ajan hengessä ja kyläläisten tarpeiden huomioiminen onkin yhdistyksemme vahvuus.

Yleistä tietoa Riuttala – Mustajoen kylistä:

• Pieniä tiedonjyväsiä kylistämme

• Yhdistyksemme alue koostuu kahdesta kylästä, Riuttalasta ja Mustajoesta. Kylät ovat suosittuja niin vanhusväestön kuin lapsiperheiden keskuudessa. Kylille rakennetaan uusia taloja ja vanhaa rakennuskantaa säilytetään korjaamalla.
• Riuttalan ja Mustajoen kylissä asuu ja kylää pitää kotinaan noin 300 asukasta. Vakinaisten asukkaiden lisäksi kyläläisiksi lasketaan myös lukuisat kesäasukkaat sekä kylästä syntyisin olevat. Kylien alueella on runsaasti mökkejä, joista osaa käytetään myös talviaikaan.
• Kylän ulkopuolelta elantonsa saavat kulkevat kirkolle tai naapurikuntiin töihin. Tietoliikenneyhteyksien nopean kehittymisen myötä myös etätyö on viime vuosina yleistynyt. Tänä vuonna 2014 alueelle tulee valokuitukaapeli.
• Maa- ja metsätalous, sekä siihen liittyvät sivuelinkeinot muodostavat kyliemme talouden rungon. Kylällä on varsinaisia maatiloja viitisentoista ja karjaakin on vielä muutamalla tilalla, lihakarjaa, sikoja, lampaita, broilereita ja hevosia. Tämän lisäksi on kymmeniä maataloustuotantoa sivutoimisesti harjoittavia tiloja.
• Kylissä on myös monia muita yrityksiä, mm. saha, metsäkoneurakoitsijoita, maansiirtourakoitsijoita, kuljetusyrityksiä, betonityöyrittäjä, metalli- ja rakennusyrityksiä, kotipalvelu, käsityöyrittäjä, hieroja, logoterapeutti ja retriittikoti. Katso tarkemmin osa palveluista tästä.

Yleistä tietoa

• Riuttala – Mustajoen kyläsuunnitelma:

Tulossa...

• Riuttala – Mustajoen kyläyhdistys ry:n jätesuunnitelma:

Lataa jätteiden vienti Riuttala-Mustajoessa tästä.

• Riuttala – Mustajoen kyläyhdistys ry:n kuntosuoritukset:

1.Liiku säännöllisesti ympäri vuoden
2.Kirjaa kuntosuorituksesi kyläyhdistyksen kuntovihkoon (Kissahuhdan ahde, Tuohiniemen tienhaara, Myöntäjän tienhaara, Lurinkulman laatikko Pärssisen luona)
3.Kuntosuoritus on vähintään ½ h kestävä liikuntasuoritus (kävely, hölkkä, pyöräily, hiihto tai muu liikuntasuoritus, esim. hyötyliikunta)
4.Kuntovihkoon kirjattujen nimien kesken suoritetaan arvonta kyläyhdistyksen syys- ja kevätkokouksissa
5.Kuntovihot vaihdetaan noin viikkoa ennen syys- ja kevätkokousta.
Kuntoiluyhdyshenkilö